Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πρώτο Πάσχα και πρώτη εκδρομή με το παπάκι μου... !

  Τι να πω γι' αυτές τις γιορτές. Κατ' αρχήν ήταν το πρώτο Πάσχα που γιόρτασα μετά από 10 χρόνια. Συνήθως ήμασταν σε κάποιο μαγαζί που τραγουδούσαμε, ή σε κάποιο εξτρά που μας καλούσαν. Πάσχα, Χριστούγεννα και ότι άλλες γιορτές δεν... ! Φέτος όμως το γιόρτασα. Ήταν το πρώτο Πάσχα με το παπάκι μου. Το παπάκι θα φέρει το όνομα  Αναστάσης, όπως ο πατέρας μου και δεύτερο το Χρήστος λόγο της ημέρας που γεννήθηκε. Άρα κι άλλος λόγος να γιορτάσουμε.
    Ήταν να φύγουμε Μ. Δευτέρα όμως δεν κρατιόμουν να βρεθώ στη φύση οπότε φύγαμε νωρίτερα. Η μέρα φανταστική. Η Ερέτρια μια ανάσα από την Αθήνα και φτάσαμε. Είχαμε να πάμε από το καλοκαίρι, οπότε με το που πήγα άρχισε το τρίψιμο. Κούνια εκεί δεν έχουμε. Έχουμε όμως ντιβανάκι πάνω στο οποίο αυτοσχεδιάσαμε και το μετατρέψαμε σε άνετο κρεβατάκι. Πήραμε τάβλες, τις κολλήσαμε για να μην πέσει το μωράκι. Είχα ένα επιπλέον στρώμα για παιδικά κρεβατάκια το οποίο ευτυχώς μπήκε ακριβώς. Έντυσα τις τάβλες με κουβερτάκια για να μην χτυπάει το μωρό μου και ήταν έτοιμο.
Επίσης έφτιαξα όλο το υπόλοιπο δωμάτιο
. Άλλαξα την παλιά κουρτίνα, πήγα σεντόνια που μου περισσεύουν Μαξιλάρια καινούρια. Και έγινε μια ζεστή φωλίτσα για τους τρείς μας. Βγήκα έξω από το σπίτι και μάζεψα λίγα λουλουδάκια για να ομορφύνει κι άλλο ο χώρος και επιτέλους να καταλάβω άνοιξη, μετά από τον πεισματάρη Μάρτη.
Δυο μέρες μετά ομόρφυνε κι άλλο το βάζο μου.
Μ. Δευτέρα καθίσαμε μέσα. Ο Πάνος ήθελε απλά να λιώσει μπροστά στη τηλεόραση για να ξεκουραστεί. Το μωρό μου πρώτη φορά κοιμήθηκε όλη νύχτα. Ο πεθερός μου έπαιζε μπουζουκάκι και εμείς συνοδεύαμε. Γενικά μια πολύ ήρεμη μέρα.
Μ. Τρίτη ασχοληθήκαμε το πρωί με το μποστανάκι μας. Βάλαμε τα μαρούλια και το σπανάκι μας. Αρχίσαμε να χτίζουμε το κοτέτσι μας. Το παιδάκι μας πρώτα ο Θεός θα μεγαλώσει και τι καλύτερο από τα φρέσκα αυγά. Έχουμε και νέο μέλος το οποίο και ερωτεύτηκα.
 Καθαρίσαμε για να προετοιμάσουμε το έδαφος για τα καλοκαιρινά καλούδια μας.Τα μικρά μου ζουζούνια κυλιόντουσαν στα χώματα, τρέχανε ανέμελα στον κήπο.
 Το απόγευμα ήθελα βόλτα στη φύση.  Το παιδί στο μάρσιπο, το οποίο κουβάλησε ο μπαμπάς ο οποίος το βρίσκει διασκεδαστικό. Εγώ πήρα τη σακουλίτσα μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι καλό θα βρεις να μαζέψεις και κάναμε τη μικρή μας βόλτα.
Εννοείτε δεν άφησα θάμνο για θάμνο ψάχνοντας τα πολυαγαπημένα μου σπαράγγια.
Ένας καλός γείτονας μου έδωσε το κλειδί από το οικόπεδο που είχε παρακάτω, λέγοντάς μου πως είχε αρκετά σπαράγγια και ναιιιι! Είχε αρκετά εκεί.
Καλά ήταν για πρώτη μέρα και μόλις για μια ωρίτσα που καθίσαμε.
Μ. Τετάρτη... Ωιμέεεε τι να δώ!
Χαμός. Βροχή, τσουχτερό κρύο και πάνω πάνω στο βουνό χιονάκια. Όχι λέω δεν γίνεται. Πάνε οι βόλτες στη φύση, πάνε όλα. Ήταν και τα γενέθλιά μου. Αλλά δε βαριέσαι μεγάλη εβδομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να τα γιορτάσω. Οπότε για τις επόμενες 2 μέρες κλειστήκαμε μέσα. Πλέξιμο εγώ την καινούρια μου κουβέρτα, μπουζούκι ο πεθερός μου, χόρευε ο γιος μου μόλις άκουγε κανένα πιο χαρούμενο τραγούδι.
 Η αρχή της καινούριας μου κουβέρτας. (Ο Περικλής ήθελε σώνει και ντε να μπει στο πλάνο).
Μ.Παρασκευή είδα μια ακτίνα ηλίου να διαπερνά το μεγάλο σύννεφο. Λέω στον Πάνο να σηκωθεί να πάμε βόλτα. Βάλαμε το παιδί στο καρότσι. Το τύλιξα με την κουβερτούλα που του έφτιαξα και περπατήσαμε για 2 ώρες.
Μ.Σάββατο ευτυχώς ήρθε και η πεθερά μου οπότε και άφησα το παιδί μαζί της πήρα τον καλό μου, και πήγαμε να μαζέψουμε τα καλούδια της φύσης. Ευκαιρία ήταν να πάμε και μια βόλτα οι δυο μας.

Εκείνη τη μέρα λείψαμε αρκετές ώρες και μαζέψαμε ότι βρήκαμε.
Το βράδυ μαγείρεψα την πεντανόστιμη μαγειρίτσα της Αργυρούς. Η πεθερά μου βάλ' την να κάνει ότι δουλειά θες. Μην της πεις να μαγειρέψει. Μεταξύ μας καλύτερα. Δεν είναι το φόρτε της. Φτιάχνει όμως από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού που έχω φάει. 
.... Ήρθε και το Πάσχα. Από το πρωί μαγειρέματα. Θα μου πεις δεν βάλατε σούβλα? Βέβαια βάλαμε αλλά όχι αρνί. Δεν τρώω αρνί. Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου με τα αρνάκια. Αναρωτιέται κανείς... "τα άλλα που τρως δεν τα λυπάσαι?" και πραγματικά δεν έχω απάντηση γι' αυτό. Βάλανε όσοι θέλανε στο φούρνο και φάγανε.
Ευτυχώς ήρθαν και οι δικοί μου γονείς και αδερφή. Έτσι είχα όλη την οικογένεια μαζεμένη. 
Κόψαμε την τούρτα μου για το καλό.
Πήγαμε για περπάτημα στην πανέμορφη φύση με την αδερφή μου. Έχουμε και οι δυο την ίδια αγάπη γι' αυτήν,
Φωτογραφήσαμε τις ομορφιές,
Γυρνώντας από τη βολτούλα μας βρήκα το λουλουδάκι μου.
Φτιάξαμε γλάστρες με γεράνια, δυόσμο βασιλικό για να διακοσμήσουν το μπαλκόνι μου στην Αθήνα. 
Δευτέρα του Πάσχα μαζέψαμε τα υπάρχοντά μας και γυρίσαμε σπίτι. Ξεσκόνισα, σκούπισα σφουγγάρισα, έβαλα πλυντήρια. Έλουσα, χτένισα , αρωμάτισα τα μικρούλια.
Το ίδιο έκανα και με τον γιο μου.
.... και κάπως έτσι επιστρέψαμε στην γλυκιά μας καθημερινότητα, ανανεώνοντας το ραντεβού με τη φύση κάπου τη Πρωτομαγιά.

12 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα ....πολύ όμορφο η βολτούλα ..
    και έμενα μου αρέσει να πάω να μαζέψω τα καλούδια της φύσης.
    καθε χρονο μαζεψω σπαράγγια ....Να περνάς πάντα έτσι όμορφα
    με την οικογένεια σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε σένα :D!. Ναι από τότε που έμαθα τα σπαράγγια μαζεύω και αποθηκεύω. Άσε που είναι και ψυχοθεραπεία.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά κούκλα μου!! Εννοείται οι καλύτερες φωτογραφίες είναι πάντα με το νινάκι μας... Και του χρόνου... Πάντα το πρώτο Πάσχα είναι πολύ ξεχωριστό! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γιάννα μου. Είναι οι καλύτερες οι φωτογραφίες των παιδιών μας. Ένα παιδί φέρνει αυτόματα ένα μεγάλο χαμόγελο.

      Διαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη!
    πάντα με χαρά να γιορτάζετε!

    και δική μου μεγάλη αγάπη η φύση... και φυσικά τα μωράκια!
    υπέροχες όλες οι φωτο, με "ταξίδεψαν"...

    την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ο Κύριος Αλεξία μου. Γέμισα το κινητό με φωτογραφίες του παιδιού και δεν μπόρεσα να βγάλω άλλες. Αλλά την επόμενη θα πάω πιο οργανωμένη.

      Διαγραφή
  4. χριστος ανεστη και χρονια πολλα!!! τι ομορφα που περασατε!! και του χρονου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ελπίδα μου. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Μακάρι όλοι να περνάμε όμορφες στιγμές. Μας ανανεώνουν και μας γεμίζουν.

      Διαγραφή
  5. Και του χρόνου Πωλίνα!!! Πολύχρονη κιόλας για τα γεννέθλια σου. Πάντα τέτοιες ομορφιές με την οικογένεια σου και πάντα έτσι χαμογελαστό ζευγάρι να είστε. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δήμητρα για τις ευχές σου. Η επόμενη ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε σένα.

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφα που περάσατε Πωλίνα μου! Ομολογώ ζήλεψα περισσότερο τα σπαράγγια! Και του χρόνου να είσαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ειμαι λάτρης της διαδικασίας μαζέματος των σπαραγγιών. Και του χρόνου όλος ο κόσμος να είναι καλά.

      Διαγραφή