Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Παλεύοντας με την κατάθλιψη !

     Πάει πάρα πολύς καιρός που έχω να αναρτήσω στο Blog μου. Διαγνώστηκα με κατάθλιψη κάτι που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα περνούσα στη ζωή μου. Η αλλαγές του τελευταίου χρόνου μου έπεσαν βαριές. Μέρα με τη μέρα βυθιζόμουν στις σκέψεις μου χωρίς να καταλαβαίνω ότι μου έκανε κακό. Κολλημένη σε μια οθόνη, παρακολουθώντας ταινίες απλά για να μην μιλάω με κανέναν. Το τηλέφωνο που χτυπούσε με εκνεύριζε γιατί με έβγαζε από τον κόσμο που είχα βυθιστεί. Το κουδούνι του σπιτιού μου επίσης. Μου έλεγαν οι πολλοί κοντινοί μου ότι θα έπρεπε να με δει ψυχολόγος και εγώ αρνιόμουν  πεισματικά. Μέχρι που μια μέρα η μητέρα μου ήρθε να πάρει τον γιο μου για λίγες μέρες για να ξεκουραστώ. Σκέφτηκα φοβούνται μήπως κάτι κάνω στο παιδί μου? Ήταν η στιγμή που είπα ας πάω σε έναν ψυχολόγο.
   Τελικά όλοι είχαν δίκιο. Ο ψυχολόγος μου έδωσε χάπια τα οποία τα πήρα για λίγες μέρες μα με έκαναν να νιώθω "φυτό"! Έτσι αποφάσισα μόνη μου να το παλέψω, Η δύναμη είναι μέσα μου. Πήρα λοιπόν βιβλία, άρχισα να βγαίνω από το σπίτι, πήγα διακοπές για ένα μήνα με την οικογένειά μου και τελικά μπορώ να πω πως νιώθω καλύτερα. Άρχισα να κάνω πάλι αυτά που αγαπώ και νιώθω καλύτερα. Το χρωστάω στο παιδί μου να είμαι καλά.
  Το παιδί μου. Το παιδί μου που μεγαλώνει, το παιδί μου που πλέον στέκεται όρθιος, που προσπαθεί να μου δώσει τα γλυκά φιλάκια του. Το παιδί μου που δεν με ταλαιπωρεί ποτέ. Το πιο γλυκό μωρό που θα μπορούσα να έχω.
Μπήκα στην κουζίνα μου ξανά, πήρα τα κουβάρια μου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα αφήσω να πέσω ξανά ότι και να γίνει.

Εύχομαι στα κορίτσια που μιλούσαμε μέσω των ιντερνετικών μας σπιτιών να είναι καλά. Η Αλεξία που ήταν στον μήνα της πριν κλείσω τους διακόπτες μου να έχει στα χέρια της ένα γερό, δυνατό και τυχερό μωρό. και σιγά σιγά θα επισκέπτομαι ένα ένα τα σπιτάκια σας. 

Το πάθος που γίνεται επάγγελμα....κατά λάθος

Το βελονάκι μου από τον Σεπτέμβρη έχει αρχίσει και δουλεύει με μανία μιας και από το πουθενά μου ζητούν να φτιάχνω πράγματα. Ίσως και αυτό να ήταν ένα πολύ μεγάλο + στην ψυχολογία μου....

Άρχισαν ξανά τα τραπεζώματα, και έτσι πήρε ζωή ξανά το σπίτι μας.
Την είδα μπογιατζής και έβαψα το δωμάτιό μας μόνη μου...
Σε όλα αυτά που πέρασα, που περνάω, που ίσως περάσω ο μεγαλύτερος ήρωας είναι ο άντρας μου. Δεν με πίεσε ποτέ. Προσπαθούσε να είναι δίπλα μου σε όλα, κάθε φορά που έχανε την υπομονή του μαζί μου να δαγκώνετε για να μην μου δείξει ότι κουραζόταν. Τον ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα όσα υπομένει, όλα όσα κάνει για μας.
Τώρα δουλεύω μια καινούρια κουβέρτα παραγγελία. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα για να πάμε και για άλλα...

Τελικά πραγματικά η δύναμη είναι μέσα μας. Όπως ξέρουμε εμείς να χειριστούμε τον εαυτό μας δεν ξέρει κανείς. 

Φιλιά πολλά 

Polina


9 σχόλια:

  1. ελπιζω να νιωθεις καλυτερα μερα με τη μερα.. Να αφηνεις αυτους που σε αγαπανε να σε βοηθανε και κυριως να σκεφτεσαι το παιδακι σου!! πολλα φιλια και μπολικη θετικη σκεψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα ευτυχως ναι μερα με τη μερα ολα περνάνε. Φιλιά κι από εμενα.

      Διαγραφή
  2. Πωλίνα μου!... όλα περαστικά να είναι, άφησέ τα πίσω σου και συνέχισε έτσι δυναμικά, με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας...

    χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω, σε σκεφτόμουν, πραγματικά, και πίστευα πως με την μετακόμιση ίσως να μην είχες σύνδεση στο διαδίκτυο και να "χάθηκες".
    Είσαι όμως πολύ δυνατή, μπράβο που τα κατάφερες τόσο καλά!

    καλή συνέχεια, γλυκιά μου, χωρίς "συννεφιές"!
    πολλά φιλιά και στο παλληκαράκι σου

    υγ με συγκίνησες, πραγματικά, για την αναφορά σου σε εμένα... σήμερα ο μπεμπούλης μας γίνεται 5 μηνών και είναι ένα ακόμα μικρό θαύμα μέσα στο σπίτι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία πολύ χαίρομαι για το μωράκι σου. Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις. Ευτυχως εχουμε τα παιδακια μας και περνουμε δύναμη να πηγαίνουμε παρακάτω και να τα ξεπερνάμε όλα.

      Διαγραφή
  3. Πωλίνα μου, χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερες να τα ξεπεράσεις!! Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο αλλά είδες που με την καλή σου διάθεση και με κινητήριο δύναμη το παιδάκι σου κατάφερες να υψώσεις το ανάστημά σου και να αντισταθείς! Μπράβο σου να χαίρεσαι το παιδάκι σου, τον αντρούλη σου και το σπιτάκι σου!! Αυτά έχουν σημασία και η υγεία μας (σωματική και ψυχική) !! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγεία πάνω απ' όλα Αθηνά. Πραγματικά πιστεύω η δύναμη είναι μέσα μας φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε. Φιλιά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  4. Καλώς Βρεθήκαμε και πάλι Πωλίνα!!!! Όλα καλά εύχομαι να πάνε απο τώρα και στο εξής! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς Βρεθήκαμε και πάλι Πωλίνα!!!! Όλα καλά εύχομαι να πάνε απο τώρα και στο εξής! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσόρισες πίσω Πωλίνα! Εύχομαι κάθε μέρα που περνάει να είσαι όλο και καλύτερα! Πανέμορφες οι δημιουργίες σου μας λείψανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή