Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Είμαι μαμά!

    Μια υψηλή πίεση με έφερε στο μαιευτήριο 2 εβδομάδες πριν την ΠΗΤ. Ενώ λογάριαζα να γεννήσω φυσιολογικά, η επιπλοκή με ανάγκασε να κάνω καισαρική. Ήταν η μόνη φορά που δεν φοβήθηκα για μένα ούτε στιγμή. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγει καλά το μωρό μου. Τόση ταλαιπωρία στην εγκυμοσύνη μου να μην πήγαινε χαμένη. Δεν έβγαλα άχνα ούτε όταν μου έκαναν την επισκληρίδιο, ούτε κατά την διάρκεια της καισαρικής. Περίμενα υπομονετικά μέχρι να τελειώσουν όλα. Ο Πάνος έξω ήταν χαμένος. Βλέπεις η κατάσταση ήταν κρίσιμη και απλά κανείς δεν μου το είχε πει. Παρόλα αυτά, όταν άκουσα τον γιο μου να κλαίει ήταν ίσως μια από της πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου.  25 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα ακριβώς 01:15 έγινα μαμά. Τον βάλανε στο στήθος μου και μόλις τον φίλησα σταμάτησε να κλαίει. Άγια μέρα γεννήθηκε το παιδί μου. Μας έσωσε και τους δύο εκείνη την ημέρα. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν δεν είχα πάει προληπτικά στο μαιευτήριο. Ούτε είχα καταλάβει πως είχα πίεση. Ένιωθα φυσιολογικά. Κατά λάθος την βρήκαν.
       Επειδή είχα ορούς στα χέρια μου δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω. Μόνο να φιλήσω τα μουτράκια του. Ύστερα τον πήρανε. Εμένα με έστειλαν στην ανάνηψη. Εκεί δεν μπορούσα να τον δω. Έμεινα 3 μέρες. 9 μήνες περίμενα τον γιο μου και τώρα δεν μπορούσα να τον κρατήσω. Σαν λεχώνα το πήρα βαριά και άρχισα να φρικάρω εκεί μέσα.
Με αποτέλεσμα να φοβηθούν για την επιλόχεια κατάθλιψη.  Με ανέβασαν στα δωμάτια. Εκεί μπορούσα να δω το παιδάκι μου και να το έχω μαζί μου. Τον περίμενα!Μου είπαν θα μου τον φέρουν σε μισή ώρα και φαινόταν σαν να μην περνούσε με τίποτα. Την ώρα που μπήκε μέσα φώτισαν τα πάντα. Τον πήρα αγκαλιά και όλα γλύκαναν. Θυμάμαι μια συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη που είχε πει πως ζήτησε από την κόρη της να την βοηθήσει να γίνει μια καλή μαμά. Αυτό ακριβώς ένιωσα και νιώθω. Συν την ευθύνη την αγάπη και όλα τα δεδομένα που νιώθει μια μαμά. Θέλω να είμαι μια καλή μαμά για να έχω την τύχη να έχω έναν πολύ καλό γιο και γενικά καλά παιδιά.
    Ο Θεός με ευλόγησε με ένα τέλειο παιδάκι. Το οποίο κοιμάται τη νύχτα, γελάει την ημέρα. Είναι ευλογία. Ο πατέρας του τρισευτυχισμένος επειδή είναι η μικρογραφία του. Μα κι εγώ είμαι που μοιάζουν τόσο πολύ. Το ότι έρχεται με φιλάει και μου λέει συνέχεια πόσο χαρούμενος είναι που έχουμε ένα τέτοιο παιδάκι με κάνει κι εμένα πιο περήφανη απ' ότι ήδη είμαι.
      Νιώθω ευλογημένη. Ότι ονειρεύτηκα ποτέ το έχω εδώ κοντά μου και ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να τα ζήσω. Εύχομαι να είμαι καλή μαμά. Να μην απογοητεύσω ούτε το παιδί μου ούτε το Θεό.
Καλωσόρισες παιδάκι μου όμορφο! 

14 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχο το μπλογκ σου κι εσύ πολύ γλυκιά και τρυφερή! Να σας ζήσει το παιδάκι σας και να το χαίρεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ζήσει το αγορακι σας!! Να ειναι παντα γερό!! Είμαι σίγουρη πως θα γίνεις μια πολυ καλη μαμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκινήθηκα Πωλίνα μου...

    Άγια μέρα γεννήθηκε το παιδάκι σας, ο Θεός πάντα να ευλογεί την οικογένειά σας...

    πόσα θαύματα στην ζωή μας...ένα από τα μεγαλύτερα και η "τυχαία" ανακάλυψη της πίεσης που ανέβασες και η όλη καλή έκβαση της γέννας...

    ό,τι καλύτερα σας εύχομαι

    με το καλό να σαραντίσετε και να βαπτίσετε το αγγελούδι σας

    την αγάπη μου
    Αλεξία momyof6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωλίνα μου, μια φιλικά πρόταση:

    αν θέλεις, ενεργοποίησε το email followers για να σε παρακολουθούμε λαμβάνοντας ενημέρωση για τις νέες αναρτήσεις στο μέιλ μας

    Αλεξία momyof6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και για το δεύτερο μήνυμα επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου ζήσει το παιδάκι σου!! Πολύ συγκινήθηκα!! Εύχομαι να είστε όλοι μαζί πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Αθηνά. Να είσαι καλά κι εσύ πάντα και να μας παρασέρνεις στην ακολασία με τις λιχουδιές σου.

      Διαγραφή
  7. Να σας ζήσει! Είμαι σίγουρη οτι όπως όλες οι μαμάδες θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να είναι το παιδί σου ευτυχισμένο, και αυτό σε κάνει καλή μαμά!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το πρώτο που θα προσπαθήσω σίγουρα. Καλωσόρισες στο μικρό ιντερνετικό σπιτάκι μου.

      Διαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα στο blogspitaki σου!!!!!!!! Ευλογημένη μέρα γεννήθηκε......Να σου ζήσει!!!!!!!!!!!!!!! φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Ευαγγελία μου. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Φιλιά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  9. Να το χαίρεσαι το μωράκι σου Πολίνα! Να είναι καλότυχο και να έχει υγεία πανω απο όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα και σε σένα.

      Διαγραφή